Haber Detayı
20 Eylül 2021 - Pazartesi 11:32
 
Dilipak’tan Yeni Bir Kitap: “Bir Başka Açıdan Dua”
Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak’ın yeni kitabı Kayıt Yayınlarından çıktı. Dilipak’ın kitabı bilinen bir dua kitabı değil. Ayet ve Hadislerden, Peygamber dualarından örnekler verilmekle birlikte, Musevi ve İsevilerin dualarına, Budistlerin dualarına da yer verilmekte. Hatta Katolik, Protestan ve Ortodoksların dualarındaki farklıklar ve benzerlikler de incelenmekte. Kayıt yayınları, “BİR BAŞKA AÇIDAN DUA” kitabı ile ilgili bir basın bülteni yayınladı. İşte ayrıntılar..
GÜNDEM Haberi
Dilipak’tan Yeni Bir Kitap: “Bir Başka Açıdan Dua”

DİLİPAK’TAN YENİ BİR KİTAP: “BİR BAŞKA AÇIDAN DUA”

 

KAYIT YAYINLARI

BASIN BÜLTENİ

kitap dünyası bilgikitapdunyasi@gmail.com

                                                                                                                                      20.09.2021

 

“Dualarınız olmasaydı ne işe yarardınız ki!”

DİLİPAK’TAN YENİ BİR KİTAP: “BİR BAŞKA AÇIDAN DUA”

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak’ın yeni kitabı Kayıt Yayınlarından çıktı. Dilipak’ın kitabı bilinen bir dua kitabı değil. Ayet ve Hadislerden, Peygamber dualarından örnekler verilmekle birlikte, Musevi ve İsevilerin dualarına, Budistlerin dualarına da yer verilmekte. Hatta Katolik, Protestan ve Ortodoksların dualarındaki farklıklar ve benzerlikler de incelenmekte.

Dilipak kitabında “Dua en çok yapılan ibadet şekli olmakla birlikte, en az bilinen ibadetlerimizin başına gelmektedir. Peki dua nedir, nasıl dua etmeliyiz. Dua zaman, kader, rızık, ecel, nasib, bereket ilişkisi nedir?” sorusunun cevabı aranıyor.

Dilipak kitabında anlattığı kurgulanmış  bir örnek olay üzerinden ayrıca şu soruyu soruyor: “Gün boyunca hatta haftalarca dua ile belanızı çağırmıştınız. Şimdi ise aynı olay, kişiler bir başka şekilde görünmeye başladı gözünüzde. Olsun diye dualar edip yakardığımız şey olmadığı için şükrediyordunuz. Bize hayır gibi gelen bir şeyde şer, şer gibi gelen bir şeyde hayır olabilirdi. Duamızı başından beri eksik ediyorduk. Filistin’deki zulümler için dua ederken, “Allah’ım Filistin’i kurtar, Siyonistleri kahret” diye dua ettiniz mi hiç? Peki hiç düşündünüz mü bu ve bu benzeri duaları ederken; Allah iradesini gerçekleştirmek için kimseye muhtaç ve mecbur olmadığını. Dilerse iradesi içindeki şeytanları bile dinine hizmet ettirir, kurtarır ve kahreder. Dua ediyor gibi yaparak, Allah’ı ikna etmeye, O’na çözüm dayatmaya çalışmayın.. Dua ederken kendi ellerimize bakmamızın bir sebebi var. O’ndan istediğimizi baktığımız ellerle gerçekleştireceğimiz için, “bu ellerle cezalandır, bu ellerle yardım et” demek için açarız ellerimizi.” 

Peki nasıl dua edeceğiz? Dua nedir, ne değildir?

Evet “Dua ile bela istiyor” olabilir miyiz. Hz. Peygamber (sav) “Kabul olmayan duadan Allah’a (cc) sığınırım” derken ne demek istedi. Ya da birilerimiz dua eder gibi gözükürken, Allah’a (cc) yol mu gösteriyor, akıl mı öğretiyor, Allah’ı (cc) ikna etmeye mi çalışıyor? Dua nedir ve nasıl dua etmemiz gerekir. Bu ve benzeri soruların cevaplarını ararken, Peygamberlerin yaşadıkları güçlükler karşısında nasıl dua ettiklerinden örnekler veriyor ve Müslümanların beklentileri ve musibetler karşısında duruşmalarının nasıl olması gerektiğini sorgularken, Müslümanların dua ederken kendi ellerine bakmalarının anlamını açıklıyor.

Roman boy, 260 sayfa hacmındaki kitabın kapağında Dilipak’ın yağlıboya taplolarından birinden, hat soyutlaması şeklinde ana form bulunuyor.

 

Yayın Tarihi:18.09.2021, ISBN:9786050672688, Dil:TÜRKÇE, Sayfa Sayısı:260

   Cilt Tipi:Karton Kapak, Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı, Boyut:13.5 x 21 cm

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dilipak’tan, Yeni, Bir, Kitap:, “Bir, Başka, Açıdan, Dua”,
Yorumlar
Haber Yazılımı