Haber Detayı
18 Ağustos 2023 - Cuma 09:29
 
DEPREM Her Zamankinden Daha Yakın!..
Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yüzleştiği programda, Muhammet Binici‘nin hazırlayıp sunduğu Akit TV’de canlı olarak yayınlanan “Gece Ajansı” ekranlarında özel bir an vardı. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ali Osman Öncel, 17 Ağustos 1999 İzmit depreminin yıl dönümünde Gece Ajansı’na konuk oldu ve depreme karşı alınabilecek önlemlerden olası senaryolara, Türkiye’nin tarihsel deprem izdüşümlerinden kentsel dönüşüme kadar birçok hayati konu programda masaya yatırıldı.
GÜNDEM Haberi
DEPREM Her Zamankinden Daha Yakın!..

Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yüzleştiği programda, Muhammet Binici‘nin hazırlayıp sunduğu Akit TV’de canlı olarak yayınlanan “Gece Ajansı” ekranlarında özel bir an vardı. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ali Osman Öncel, 17 Ağustos 1999 İzmit depreminin yıl dönümünde Gece Ajansı’na konuk oldu ve depreme karşı alınabilecek önlemlerden olası senaryolara, Türkiye’nin tarihsel deprem izdüşümlerinden kentsel dönüşüme kadar birçok hayati konu programda masaya yatırıldı.

 

İŞTE TÜM AYRINTILAR İLE PROGRAMIN TAMAMI!..


 

Programda, deprem gerçeğinin ciddiyeti ve uzman görüşleri ışığında, insanların ve toplumun güvenliğini artırmak adına neler yapılabileceği tartışıldı. Prof. Dr. Ali Osman Öncel‘in bilgi ve deneyimleri, izleyicilere depremle başa çıkma yöntemleri ve önlemler hakkında aydınlatıcı bir perspektif sunarken, olası deprem senaryoları ve fay hatlarının Türkiye üzerindeki etkileri üzerine de derinlemesine bir analiz gerçekleşti.
 

Program, Türkiye’deki kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu vurgularken, afet koordinasyon merkezlerinin kurulması gibi acil eylemlerin yanı sıra, deprem gerçeğinin tarihsel bir perspektifle nasıl ele alınması gerektiğini de izleyicilere aktardı.
 

Muhammet Binici’nin moderatörlüğünde gerçekleşen bu özel bölümde, izleyicilere deprem gerçeğiyle yüzleşmenin önemi, bilinçli hazırlık ve işbirliği ile nasıl daha güvenli bir geleceğe adım atabileceğimize dair farkındalık kazandırıldı. Program, deprem konusundaki bilinç ve dayanıklılığı artırmayı hedeflerken, uzman görüşleri ve çözüm önerileriyle dikkat çekici bir içerik sunmayı başardı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: DEPREM, Her, Zamankinden, Daha, Yakın!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı